Wedding

bruiloft in het buitenland: trouwen op Bali, Indonesië

Tijdens onze vakantie op Bali mochten wij de bruiloft van Debora & Alex fotograferen. Voor een trouwfotograaf natuurlijk de ultieme destination wedding dream! Hoe bijzonder, een hindoeïstische tempel in Ubud, een traditioneel balinese ceremonie in een modern jasje, betekenisvolle rituelen en tradities… op Bali gaat trouwen heel anders dan bij ons! Kijk mee hoe Debora & Alex trouwen in het buitenland en ontdek de betekenis achter al deze bijzondere balinese rituelen. Oh, en mochten jullie zelf binnenkort ook naar Bali gaan en lijkt het jullie ook súper tof om te trouwen volgens de balinese traditie, neem dan even contact met ons op. Wij brengen jullie graag in contact met “Boda en Bali”, de weddingplanner die deze prachtige ceremonie georganiseerd heeft.

Voordat Debora & Alex de tempel binnen mogen treden, ondergaan zij het eerste ritueel. Mesegeh Agung is een welkomstceremonie gewijd aan het zuiveren van het bruidspaar, voordat zij verder het paleis ingaan. Het paleis bestaat uit een toegangspoort, een tempel en verschillende altaren die worden aangedaan tijdens de trouwceremonie. Aan de arm van de balinese danseressen wordt het bruidspaar door de toegangspoort naar binnen gebracht.

De bruiloft gaat verder met de Mekala-Kalaan ceremonie, waarin verschillende gebruiken en rituelen worden uitgevoerd die onder andere negatieve energiën verjagen, om zegeningen vragen en de vruchtbaarheid van het bruidspaar bevorderen. Er wordt veel gebruik gemaakt van olie, wierook en bloemen. Deze ingrediënten worden op Bali vaak gebruikt voor offers aan de goden en om kwade energieën te verdrijven. Als onderdeel van deze ceremonie moeten Debora & Alex onder andere 2 stokken met daartussen een draad die is samengesteld uit 12 witte draden vasthouden.

Deze draad moeten zij samen doorbranden, dit staat voor de overgang van hun alleenstaande leven naar het gezinsleven als koppel. Ook houdt Debora een matje gewoven van palmbladeren vast, dat Alex moet doorboren met een mes. Het matje symboliseert het maagdenvlies en het mes staat voor mannelijke kracht.

Bij het ritueel Mategen – Tegenan draagt de bruidegom een stok met 2 manden aan de uiteinden, hierin zitten producten vanuit het veld en dit symboliseert dat hij zijn verantwoordelijkheden als hoofd van het gezin accepteert.
Bij het ritueel Suhun – Suhunan draagt de bruid een mandje met aardappels en specerijen als symbool van bloei, van een klein zaadje tot iets dat volgroeit.

Ook dans is een belangrijk element van een balinese huwelijksceremonie. Er zijn veel verschillende balinese dansen, sommige hiervan hebben een religieuze betekenis. De dans op de bruiloft van Debora & Alex begint met 4 danseressen die sierlijk dansen op Gamelan muziek, typisch indonesische volksmuziek waarbij er voornamelijk gebruik wordt gemaakt van slaginstrumenten. De dans wordt afgesloten met de Topeng Tua, oftewel de dans van de grijsaard. Hierbij wordt een oude aristocraat uit de geschiedenis van Bali afgebeeld.

Na de onderdompeling in al deze bijzondere rituelen, konden we nog net een paar foto´s van het pasgetrouwde stel bij de tempel maken, voordat we overvallen werden door een enorme tropische regenbui. Wat een geweldige ervaring om dit mee te maken!

Gracias Debora & Alex por dejarnos formar parte de tan bonito y especial recuerdo. Mucha suerte, y quien sabe, quizas volvamos a encontrarnos …

Y gracias también a Suki, el hombre detrás de http://www.bodaenbali.com, por su dedicación e ilusión en cada boda que organiza para que todo quede precioso.

INQUIRE HERE →

cheers

LET'S PARTY